Betonski stubovi za jači napon

0

Betonski stubovi za jači napon

PALE – Na području opština u istočnom dijelu Republike Srpske, koje strujom snabdijeva “Elektrodistribucija” Pale, u toku je ugradnja hiljadu i po armirano-betonskih stubova, kojima će biti zamijenjeni dotrajali drveni nosači na niskonaponskoj mreži.

Ovo je u petak za “Glas Srpske” potvrdio izvršni direktor za tehničke poslove u ovom preduzeću Boško Jugović, objasnivši da će na ovaj način biti sanirano i obnovljeno nešto više od 80 kilometara niskonaponske mreže na ovom području.

– Vrijednost radova premašuje iznos od 1,3 miliona maraka, od kojih je 700 hiljada izdvojeno za kupovinu novih kablova, dok je 630 hiljada maraka potrošeno za nabavku samih armirano-betonskih stubova – kazao je Jugović.

On je dodao da se cjelokupan poduhvat najvećim dijelom finansira iz vlastitih prihoda, koje je ostvarila “Elektrodistribucija” Pale, kao i da je dio novca obezbijeđen kroz kreditni aranžman, koji će otplaćivati ovo preduzeće.

– Istovremeno, ugovoreni su i radovi na takozvanom prokresu trasa dalekovoda u dužini od oko 130 kilometara, čijim će sprovođenjem biti stvoreni i uslovi za pouzdaniji rad elektroenergetskog sistema u zimskom periodu – rekao je Jugović.

Na kraju, u “Elektrodistribuciji” Pale ističu da prate situaciju na terenu i u dijelu svojih nadležnosti stvaraju mogućnosti za razvoj u urbanim zonama Istočne Iliye, Istočnog Novog Sarajeva i Pala, u kojima je i prisutna intenzivna izgradnja stambeno-poslovnih objekata.

– Očekujemo i do hiljadu novih potrošača u tim zonama do kraja ove godine, te stoga pravovremeno nastojimo da obezbijedimo sve neophodne tehničke uslove za nove priključke na elektrodistributivnu mrežu – zaključio je Jugović.

 

Kvarovi

Boško Jugović kaže da se trude da kvarove na mreži svedu na najmanju moguću mjeru, te da su pojedini investicioni zahvati u ovoj godini donijeli vidne pomake u tom pravcu. Pravovremeno su sanirali i sve posljedice nevremena, koje je krajem jula pogodilo pojedine opštine na ovom području.

www.glassrpske.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare