Bespovratna sredstva za 44 privrednika

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić potpisao je danas sa 44 privrednika iz ove opštine ugovore o dodjeli ukupno 68.000 KM bespovratnih sredstava za razvoj privrede.

Ćosić je rekao novinarima nakon potpisivanja ugovora da se ovaj program realizuje od 2013. godine, da je pokazao pozitivne efekte na privredu opštine i korisnicima pomogao da stabilizuju posao.

On je naveo da je ove godine privrednicima odobravan iznos od 1.000 KM do 3.000 KM.

„Ove godine za tu namjenu bilo je predviđeno 50.000 KM, ali smo, odlukom Skupštine, preusmjerili sredstva preostala od programa stimulisanja poljoprivrede i sa 68.000 KM podržali sve kandidate koji su ispunjavali propisane kriterijume“, precizirao je Ćosić.

On je podsjetio da je u budžetu opštine ove godine za podsticaje razvoja privrede i poljoprivrede izdvojeno 100.000 KM, a dio koji se odnosi na poljoprivredu već je realizovan.

„Smatram da smo jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja u kontinuitetu realizuje ovu vrstu podrške. Ono što, nažalost, ne možemo da uradimo, jeste da povećamo iznos“, rekao je Ćosić.

On je naglasio da se, ipak, uzimajući u obzir stalno otvoreni poziv za podršku od 2.000 KM svakom novom radnom mjestu na bazi prijave i sa 4.000 KM radnom mjestu sa visokom stručnom spremom, svake godine biznis u opštini Istočno Novo Sarajevo podržava sa 150.000 KM do 200.000 KM.

Srđan Jeremić, vlasnik firme „Jeremić“, koja se bavi parketarskim radovima i polaganjem i obradom drvenih podova, rekao je da mu je opština odobrila 2.000 KM za nabavku „pik-ap“ vozila.

On je istakao da je ovaj program veoma značajan za male zanatske radnje i firme koje dobijenim sredstvima mogu da unaprijede poslovanje.

„Ja kao ratni vojni invalid dobijam pomoć i od Fonda za profesionalnu rehabilitaciju invalida Republike Srpske, koji na razne načine stimuliše zapošljavanje lica sa invaliditetom, i moram naglasiti da je opština Istočno Novo Sarajevo redovno finansijski pratila sve projekte koji je ovaj fond pokretao“, rekao je Jeremić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare