Besplatno skijanje za zdravstvene radnike

3

Zaposleni u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu i Domu zdravlja Pale moći će tokom zimske sezone da besplatno skijaju u ski-centru „Ravna planina“, što je vid podrške za ogroman doprinos koji svakodnevno daju u borbi protiv virusa korona.

Direktor kompanije „Majneks“ sa Pala Veljko Golijanin potpisao je danas sa pomoćnikom direktora za nemedicinska pitanja Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Draganom Škrbom i direktorom paljanskog Doma zdravlja Ivanom Šaracem sporazum s ciljem realizacije projekta besplatnog skijanja za zaposlene radnike ovih zdravstvenih ustanova u ski-centru „Ravna planina“.

Škrba je zahvalio u ime radnika Bolnice „Srbija“, ocijenivši da je to divan gest Golijanina koji je prepoznao veliku žrtvu, energiju i rad zdravstvenih radnika u teškim uslovima koje iziskuje epidemija.

Šarac je rekao novinarima da zdravstveni sektor u teškim vremenima daje sve od sebe u borbi za ljudske živote, te da su zdravstveni radnici preopterećeni i na izmaku snage.

„Skijalište `Ravna planina` treba da ih opusti u danima kada ne rade opusti. Radnici treba sebi da daju oduška, jer to zaslužuju“, ističe Šarac.

Potisivanju sporazuma prisustvovao je i načelnik opštine Pale Boško Jugović i pomoćnik direktora za medicinska pitanja u Bolnici „Srbija“ Đorđe Pejić.

Jugović rekao da se ovim pokazuje senzibilitet za zdravstvene radnike koji su dali i davaće nesebičan doprinos u borbi protiv virusa korona.

„Ovo je lijep gest vlasnika skijališta Golijanina koji je obezbijedio besplatno skijanje tokom zimske sezone. Stvoriće se uslovi da zdravstveni radnici uživaju u divnom ambijentu skijališta, ali i da se odmore“, rekao je Jugović.

On je dodao da opštinska uprava daje punu podršku i da je tu za sve što bude trebalo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

ipak ce morati da se vise potrude ako misle skijati na Jahorini :))

Kakav šmekerski potez. Zdravstvenim radnicima uvesti obavezno 13-tu platu, te pojačati sve moguće beneficije koje imaju.

Odnosi li se ovo i na noćno skijanje, kolko ljudi rade jedino na noćno mogu stići, pod uslovom da nisu u dežuri. Naravno mislim na osoblje bolnice srbija, ove iz DZ ne bih komentarisao.