Besplatni pregledi dojke i mamografija

0

JAHORINA – U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu ženama će mjesec dana biti omogućeni besplatni pregledi dojke i mamografija, zahvaljujući Olimpijskom centru “Jahorina”.
Besplatne preglede, žene sa područja opština u sastavu Grada Istočno Sarajevo, moći će da obave od 15. januara do 15. februara.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek rekao je novinarima danas na Jahorini da će Olimpijski centar, kao društveno-odgovorna kompanija obezbijediti besplatne preglede i mamografiju.

Elek je naveo da će dio novca od nedavne prodaje hotela “Bistrica” biti uložen u borbu protiv karcinoma, a u saradnji sa Kliničko-bolničkim centrom u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, u prošloj godini Sarajevsko-romanijska regija je procvjetala, a dva ključna događaja bila su procvat OC “Jahorina” i izgradnja Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu, za šta se zahvalnost duguje tadašnjem predsjedniku Republike Srpske, a sadašnjem predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je pokrenuo oba projekta.

“Da njega nije bilo i njegovog zalaganja, svi događaju na Jahorini ne bi se desili”, istakao je Elek.

Dosadašnji direktor Bolnice “Srbija” Istočno Sarajevo Goran Todorović zahvalio je Olimpijskom centru “Jahorina”, koji je organizovao akciju kao društveno odgovorna firma.

“Rijetke su situacije kada mi možemo dobiti sredstva da organizujemo jednu akciju”, dodao je Todorović.

On je rekao da će kao Bolnica tom mamografskom pregledu sa njihove strane dodati jedan stručni pregled ljekara, koji će davati smjernice i uputstva pacijentima.

Todorović kaže da im je drago što će učestovati u toj akciji i da će opravdati povjerenje koje im je ukazao OC “Jahorina”.

On je naglasio da sada Bolnica “Srbija” u Istočnom Sarajevu raspolaže najmodernijim digitalnim mamografom, te da su pregled na tom aparatu mnogo bezopasniji, nego što je to bilo na starim aparatima, koji su puno više zračili.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments