Besplatna pripremna nastava za buduće studente

0

ZVORNIK – Opština Zvornik podržala je projekat Zvorničkog urbanog udruženja mladih /ZUUM/ kojim se obezbjeđuje besplatna pripremna nastava za buduće studente deficitarnih zanimanja.

Savjetnik načelnika opštine Zvornik za mlade, sport i nevladine organizacije Ognjen Pavlović rekao je da opština već drugu godinu finansijski podržava ovaj projekat.

„Na ovaj način dajemo doprinos da učenici budu spremniji za prijemni ispit i studiranje“, rekao je Pavlović novinarima.

Izvršni direktor ZUUM-a Ognjen Domuz pojasnio je da se besplatna pripremna nastava organizuje iz Biologije i dodao da su prvi časovi održani u subotu, 16. februara, te da će biti održavani u prostorijama Doma omladine svake subote do 18. maja.

On je rekao da se ove godine pripremna nastava organizuje za učenike završnog razreda srednje škole, koji planiraju da upišu Medicinski fakultet, jer, prema evidenciji Biroa za zapošljavanje, na tržištu rada nedostaju ljekari.

„Opština Zvornik finansirala je prošle godine pripremnu nastavu iz Matematike i Fizike za oko 60 srednjoškolaca. Zahvalni smo načelniku opštine Zoranu Stevanoviću i njegovim saradnicima na podršci u projektima koji imaju veliki značaj za mlade“, naglasio je Domuz.

Ovogodišnjom pripremnom nastavom u trajanju od 30 časova obuhvaćeno je četrdesetak učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare