Besplatan ulaz na gradsku deponiju do kraja mjeseca

2

Direktor preduzeća “Komunalno” na Palama Komo Simović rekao je Srni da će do kraja mjeseca biti besplatan ulaz na gradsku deponiju pravnim i fizičkim licima koja dovezu otpad, te da će komunalna policija kažnjavati sve građane koji otpad budu odlagali na mjesta na kojima to nije dozvoljeno.

Simović je rekao da je u toku akcija proljećnog čišnjenja koju opština organizuje svake godine, te da je preduzeće “Komunalno” po okončanju zimskih padavina počelo sa čišćenjem ulica, zelenih površina i saobraćajnica.

“Prva faza bila je ručno čišćenje ulica koje zahtjeva puno posla, a zatim i mašinsko. Danas smo počeli da peremo ulice i čistimo trotoare od tunela na ulazu u Pale, što je bila obaveza preduzeća `Romanija puteva`”, naveo je Simović.

On je dodao da bi te aktivnosti trebalo da budu završene do kraja sedmice, kada će početi sa košenjem gradskih površina, ukoliko to dozvole vremenski uslovi.

Simović je naveo da radnici ovog preduzeća rade 24 časa, te da su na raspolaganju svim građanima.

“Većina građana je savjesna, ali imamo problem sa određenom grupom koja pored kontejnera ostavlja otpad. U kontejneru je dozvoljeno samo kućno smeće. Tačno se zna kojim danima se odvozi smeće i to je dva puta sedmično”, istakao je Simović.

2
Postavi komentar

2 Komentara na članak
0 Odgovora na komentare
0 Pratioci
 
Većina je reagovala na komentar
Najpopularniji komentari
2 Komentatori
  Pretplatite se  
Obavjesti me o
Hih

A kojim danima se smije odloziti otpad pored kontejnera, npr. granje, korov i slicno sto se ne moze ubaciti u kontejner?

Gost

Nećete vjerovati, dragi građani Pala, jutros počelo pranje ulica!