Besplatan prevoz na Jahorinu koristilo 1.828 djece

11

Besplatan prevoz na Jahorinu, koji sufinansira Grad Istočno Sarajevo, od 3. januara do 3. februara koristilo je 1.828 djece iz Istočne Ilidže, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva i sa Pala. Spiskove djece za besplatan prevoz utvrđivale opštine, saopšteno je iz Grada Istočno Sarajevo.

Besplatan prevoz koristilo je 831 dijete iz Istočne Ilidže, 589 sa Sokoca, 277 iz Istočnog Novog Sarajeva i 131 sa Pala.

Program besplatnog prevoza i besplatnog skijanja pet dana koristilo je i 48 djece iz vrtića „Maca“ i 28 iz vrtića „Patrijarh Pavle“.

U narednom periodu najavljeno je da će program realizovati i vrtić „Buba Mara“ sa Pala, kao i vrtić sa Sokoca.

Iz gradske uprave podsjećaju da svakodnevno funkcionišu dvije linije prema Jahorini – iz Sokoca i Istočnog Sarajeva, koje su besplatne za učesnike programa besplatnog skijanja, a komercijalne za ostale putnike.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
11 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

131 sa Pala… sta dalje reci nacelnice?

Pa paljani se ne računaju. Valjda se misli da djeca sa Pala treba pješke gore da idu, ili da stopiraju…

Neupućeni ste, djeca sa Pala su besplatno skijala i prije uvođenja gradskog prevoza.
Niko ne pominje prevoz u režiji opštine Pale, a zna se da je ubjedljivo najveći broj djece koja su boravila na besplatnom skijanju bilo sa Pala.
Iskorišćeno je blizu 2000 karata za djecu sa Pala!

De nam reci kada? Koja djeca? Koliko je to sedmica proslo od pocetka sezone? 3 skole imamo. Iz tih skola je islo samo par djaka od sestog razreda jer mladji nisu mogli. To je znaci 8 razreda osnovne i 4 razreda srednje puta jedan dan u sedmici. Eto ja necu praviti racunicu a ti mi nadji tih 2000 karata

Da li neko može da objasni zasto je iz Pala najmanje djece na skijanju?

„Spiskove djece za besplatan prevoz utvrđivale opštine, saopšteno je iz Grada Istočno Sarajevo.“ Eto ti odgovora…

A gdje Vam je to Istocno Sarajevo? Jeli to ona firma sto je ovde iz Kikinde sa Pala premjestena u kasarnu u Lukavicu? Moja djeca su skijala preko svoje skole ovde u Palama I to svake srijede ide autobus. Vi ste ocigledno po vasim komentarima negativno nastrojeni I stranacki obojeni a da Vas je stvarno interesovalo mogli ste saznati ko, sta I kako. U moje ime kao roditelja hvala svim koji se trude da tu djecu vode gore I hvala svim drugima koji su to omogucili da to bude besplatno.

„Bolje je cutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju.”
— Abraham Linkoln

Е па овако, моје једно дјете се није могло пријавити јер је 5.разред а друго које је 7. разред је било прехлађено онај једини дан кад су се у школи предавале пријаве. Љубазни господин у Општини ми је 29.12. рекао да нема план за дјецу која ће ићи мимо школе, 04.01.ми је рекао да и даље нема план, да он жури јер није набавио заоблицу за Божић и да га назовем иза 10тог……. а до тада је дјеци прошло пола распуста…….. Зашто да сада изостају из школе а могли су ићи цјели распуст?????

Upravo tako! I meni je u skoli objasnjeno da jedino opstina pravi spiskove i da oni s tim nemaju nista. Eto moj nacelnice zasto je sa Pala samo 131 djece islo da se skija… Sve ostale opstine su to uredile malo bolje, malo ozbiljnije i sve u korist svojih gradjanja i njihove djece a kod nas su ipak zaoblice i slave prece… Da neko ne pomisli da sam „opozicija“ i da imam nesto protiv nacelnika – mi smo svi svjesni da je ipak do „stare“ postave u nasoj opstini koji svoj posao godinama i pod vlascu raznih nacelnika ne rade kako treba

Ђеца Спала и не слазе.

Sa ovom sedmicom 2000 djece sa Pala !