Besplatan pregled u okviru borbe protiv karcinoma dojke

0

ISTOČNO SARAJEVO – U okviru mjeseca borbe protiv karcinoma dojke Bolnica Istočno Sarajevo organizovaće od 27. do 31. oktobra besplatan klinički pregled u kabinetu za bolesti dojke, od 8.00 do 14.00 časova.

Iz Bolnice Istočno Sarajevo saopšteno je da je sve veći broj žena koje obolijevaju od raka dojke, a oktobar mjesec je u znaku borbe protiv ove bolesti.

Karcinom dojke je najčešća maligna bolest ženske populacije i čini 16 odsto svih malignih bolesti kod žena, a u rijetkim slučajevima javlja se i kod muškaraca.

Prema dostupnim podacima, u svijetu svake godine oboli više od milion žena, dok u Republici Srpskoj od ove bolesti godišnje oboli oko 250 žena.

Ženama oboljelim od ove bolesti u Republici Srpskoj dostupni su svi savremeni oblici liječenja i terapijske mogućnosti koje se primjenjuju u svim najrazvijenijim zemljama.

Prevenciji karcinoma dojke treba posvetiti svih 365 dana u godini, jer je šansa za izlječenje rano otkrivenih tumora iznad 85 odsto.

Ukoliko se otkrije na vrijeme, rak dojke se uspješno liječi, zbog čega se pozivaju žene na prevenciju – redovne mamografske preglede i kontrole, ali i vođenje zdravog života.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare