Besplatan boravak u vrtiću za 30 djece iz višečlanih porodica

0

Dječiji centar „Bubamara“ na Palama i ove godine je organizovao besplatan tromjesečni boravak za 30 djece iz višečlanih porodica sa područja opštine.

Direktor centra „Bubamare“ Slavka Brezo rekla je da će u vrtiću besplatno boraviti djeca uzrasta od četiri do pet i po godina, koja će do 15. decembra po tri časa koristiti usluge ove ustanove.

Ona je navela da se ova akcija realizuje u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

„Prvenstveno želimo da se djeca socijalizuju i naviknu na osnovna pravila ponašanja u grupi. Oni će biti uključeni u sve projekte koji će biti realizovani narednih mjeseci“, istakla je Brezo.

Ona je dodala da u tom centru imaju ambicije i energije da organizuju još ovakvih projekata, ali da nemaju dovoljno prostora u vrtiću.

„Zbog nedostatka prostora nismo mogli da primimo za stalan boravak u vrtiću svu djecu koja su se prijavila tokom konkursa“, rekla je Brezo.

Ona je najavila da će djeca iz višečlanih porodica biti uključena i u Četvrti dječiji karneval koji će biti održan u petak, 29. septembra, a na kojem će biti 220 učesnika.

Brezo je rekla da će gosti Karnevala, u organizaciji Centra „Bubamara“, a pod pokroviteljstvom opštine Pale, biti Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ i Jezički centar „Big ben“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare