Берјан: Иницијатива да се функционери подвргну нарко-тестирању

0

ИСТОЧНА ИЛИЏА – Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Дарко Берјан најавио је да ће у процедуру упутити иницијативу да се „сви који обављају функције у Српској подвргну тестирању на наркотике“.

Берјан је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву поводом хапшења осумњичених за промет и продају наркотика навео да су међу ухапшенима и, како каже, радници једног јавног предузећа.

Он је на конференцији за новинаре упитао да су се ти радници бавили продајом наркотика у вријеме радног времена, да ли су користили службене аутомобиле и прометовали дрогу на улицама Источног Сарајева.

Члан Одбора за образовање СДС Источна Илиџа Мирослав Лучић нагласио је да су сви чланови овог одбора изразили забринутост због појава да се одређена лица ухапсе због промета дроге, али и да се неколико дана након хапшења, они пуштају на слободу.

Према његовим ријечима, број ухапшених у акцији „Коде“ указује на укљученост много људи у промет дроге.

„Као Одбор за образовање позивамо све субјекте који су заинтересовани за рјешавање овог проблема у борбу против злоупотребе дроге, како би се ове појаве свеле на што је могуће мању мјеру“, рекао је Лучић.

Он је додао да су сви званичници СДС-а опредијељени да се заједнички супротставе и пруже подршку свима који су спремни да се боре да се ова пошаст сведе на најмању мјеру.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare