Berjan: Do sada upisano 487 prvačića

0
Osnovna škola Pale

Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovne škole u školsku 2020/2021. godinu do sada je upisano 487 učenika, a konačni rezultati biće poznati krajem avgusta, izjavila je Srni samostalni stručni saradnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo Aleksandra Berjan.

Berjanova je istakla da je u Osnovnoj školi „Pale“ do sada upisan 51 učenik, ali u toj školi očekuju da do početka školske godine bude upisano oko 80 prvačića.

„U Osnovnoj školi `Srbija` na Palama upisano je 37 učenika prvog razreda, a u Osnovnoj školi `Mokro` do sada je upisano 10 prvačića“, rekla je Berjanova.

Prema njenim riječima, u opštini Sokolac upisan je 81 prvačić, dok je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu već upisano 136 učenika prvog razreda.

„U Osnovnoj školi `Petar Petović NJegoš` u Istočnoj Ilidži upisano je oko 80 učenika, u Osnovnoj školi `Jovan Dučić` u Kasindolu 43 učenika, dok je u Osnovnoj školi `Aleksa Šantić` u Vojkovićima do sada evidentiran 41 učenik“, navela je Berjanova.

U Trnovu je do sada upisano samo osam prvačića, što nije iznenađenje, ističe Berjanova, s obzirom na to da ova opština posljednjih godina bilježi manji broj učenika.

Berjanova je rekla da je tokom trajanja epidemije virusa korona elektronskim putem upisan određen broj učenika, dok je najveći broj djece, koja bi ove godine trebalo da upišu prvi razred u osnovnim školama u Istočnom Sarajevu, evidentiran prije početka pripremne nastave.

Ona je napomenula da su djeca koja su pohađala predškolske ustanove, pripremnu nastavu i započela u vrtićima.

„Očekujemo da će do početka školske godine u školama na području grada biti upisano od 500 do 550 učenika, što, na osnovu podataka iz prethodnih godina, predstavlja prosječan, konstantan, broj upisanih prvačića u Istočnom Sarajevu“, zaključila je Berjanova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare