Bebi-paketi za novorođenčad

0

ZVORNIK – Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Zvornik uručili su danas pet bebi-paketa za novorođenčad u porodilištu zvorničke Opšte bolnice.

Predsjednik ove organizacije Dejan Galić rekao je da je ovo prva, u nizu aktivnosti koje će biti preduzete u okviru Nedjelje Crvenog krsta koja se obilježava od 8. do 15. maja.

„Do kraja Nedjelje Crvenog krsta naši volonteri posjetiće 20 nepokretnih lica i pet višečlanih porodica kojima će uručiti prehrambeno-higijenske pakete“, rekla je sekretar Opštinske organizacje Crvenog krsta Zvornik Dana Mićić.

Ona je navela da je već počela podjela 7.200 jaja socijalno ugroženim licima, kao i nekim zvorničkim organizacijama poput saveza Slijepih i drugih.

Aktivisti Crvenog krsta prodavaće markice crvenog krsta, a prikupljeni novac biće iskorišten za finansiranje aktivnosti podmlatka i omladine Crvenog krsta.

U toku ove sedmice planirano je i da dobrovoljnim davaocima krvi u akcijama provedenim u Tehničkom školskom centru i Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ budu uručene zahvalnice, kao i volonterima i saradnicima koji su pomogli ovoj organizaciji prilikom prošlogodišnjih poplava.

Biće organizovano i Regionalno takmičenje osnovaca sa regije Birač iz poznavanja prve pomoći.

„Cilj ovih aktivnosti je, ne samo da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, nego i da podižemo svijest sugrađana o značaju organizacije Crvenog krsta, o njenim zadacima i ciljevima, kao i o tome da svako od nas preko ove organizacije može da pomogne siromašnima i ljudima u nevolji, makar i kupovinom markice Crvenog krsta“, rekla je Mićićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare