Baralić: Od septembra počinje implementacija novog porodičnog zakona

0

VIŠEGRAD – Predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja stručnih radnika i socijalne djelatnosti Republike Srpske Srđan Baralić rekao je danas u Višegradu da od 1. septembra počinje implementacija novog porodičnog zakona, prema kojem će se odluke u prvostepenim postupcima održavanja ličnih odnosa rješavati na Sudu, po uzoru na Srbiju i druge evropske zemlje.

Savez udruženja stručnih radnika socijalnih djelatnosti iz Republike Srpske održao je u Višegradu okrugli sto pod nazivom „Poštovanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje“ povodom Međunarodnog dana socijalnog rada, gdje je Baralić istakao važnost uloge socijalnih radnika u zajednici.

„Namjera nam je da javnost upoznamo o težini posla kojim se bave socijalni radnici i odgovornosti u donošenju važnih odluka kada je u pitanju artikulacija između roditelja koji imaju različite potrebe i želje u obavljanju strateljskih uloga“, rekao je Baralić.

Član Upravnog odbora regionalnog udruženja stručnih radnika i socijalne zaštite Dejan Savić rekao je da su socijalni radnici umorni i iscrpljeni zbog suočavanja s problemima na koje svakodnevno nailaze, kao što je borba za život korisnika njihovih usluga.

Učesnici okruglog stola bili su predstavnici svih centara socijalnog rada iz Sarajevsko-romanijske regije.

Međunarodni dan socijalnog rada obilježava se trećeg utorka u martu, još od 1983. godine s ciljem podizanja svijesti o profesiji socijalnog rada i društvenom položaju socijalnih radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare