Banjalučanke i Ugljevičani najuspješniji

0

MILIĆI – Ekipe Srednje škole “Mihajlo Petrović Alas” iz Ugljevika u muškoj i Medicinske škole iz Banjaluke u ženskoj konkurenciji pobjednici su na republičkom takmičenju u malom fudbalu za učenike srednjih škola, koje je danas završeno u Milićima.

Dvodnevno takmičenje održano je u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske u milićkoj Sportskoj dvorani uz učešće 11 ekipa, pobjednika regionalnih takmičenja iz Gacka, Banjaluke, Istočne Ilidže, Kozarske Dubice i Zvornika u konkurenciji srednjoškolki, te Dervente, Pala, LJubinja, Ugljevika i Banjaluke u konkurenciji srednjoškolaca.

Ugljevičani su u muškoj konkurenciji u borbi za zlatnu medalju nadigrali vršnjake iz banjalučke Gimnazije rezultatom 5:1, dok je u utakmici za treće mjesto Srednjoškolski centar /SŠC/ “Pale” pobijedio tim Stručne i tehničke škole “Derventa” rezultatom 4:1, nakon izvođenja penala.

U ženskoj konkurenciji ekipa Medicinske škole iz Banjaluke u finalnom susretu pobijedila je tim SŠC “Pero Slijepčević” iz Gacka rezultatom 6:0, dok je u borbi za treće mjesto ekipa Mješovite srednje škole /MSŠ/ “Nikola Tesla” iz Kozarske Dubice rezultatom 4:1 pobijedila sastav Tehničkog školskog centra iz Karakaja kod Zvornika.

Dodjeljujući priznanja najboljima, direktor SŠC “Milutin Milanković” iz Milića Radomir Madžarević izrazio je zadovoljstvo kvalitetom fudbala koji je prikazan na turniru, ali, prije svega, drugarskom atmosferom koja je vladala tokom ovog dvodnevnog takmičenja.

“Vjerujem da smo i mi kao domaćini, dobrom organizacijom, doprinijeli dobrom sveukupnim utisku o ovom takmičenju”, rekao je Madžarević.

Član ekipe SŠC “Pale” Savo Karavdija proglašen je za najboljeg golmana turnira, dok je za najboljeg strijelca i igrača proglašen Drago Bojić iz Srednje škole “Mihajlo Petrović Alas” iz Ugljevika.

Kod srednjoškolki, za najboljeg golmana proglašena je Anica Crnogorac iz SŠC “Pero Slijepčević” iz Gacka, najbolji strijelac je Marija Aleksić iz Medicinske škole u Banjaluci, dok je za najboljeg igrača proglašena Olja Zgonjanin iz MSŠ “Nikola Tesla” iz Kozarske Dubice.

Takmičenje su organizovali SŠC “Milutin Milanković” iz Milića i opština, uz pokroviteljstvo Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments