„Banja Vrućica“ kupila hotel „Bistrica“ na Jahorini

3

Zdravstveno-turistički centar /ZTC/ „Banja Vrućica“ kupio je hotel „Bistrica“ na Jahorini.
„`Banja Vrućica` je potpisala ugovor o kupovini hotela `Bistrica` na Jahorini sa pripadajućim zemljištem sa BAT hotel doo Pale“, saopšteno je iz ZTC-a.

U saopštenju se ističe da je dugoročni cilj proširenje asortimana turističkih usluga i naglašava da će ovim „Banja Vrućica“, nakon stotinu godinu postojanja, sa ponudom izaći izvan lokaliteta opštine Teslić i dodatno se pozicionirati kao jedan od vodećih turističkih brendova, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i u regionu.

„Kratkoročno, ovom kupovinom će se održati radna mjesta trenutno zaposlenih radnika u ZTC `Banja Vrućica`, budući da se u zimskim mjesecima zbog epidemije virusa korona i otkazivanja stranih gostiju, očekuje znatan pad popunjenosti kapaciteta u odnosu na prošle godine“, navodi se u saopštenju.

Generalni direktor ZTC „Banja Vrućica“ Dragan Bogdanić ističe da u kontekstu razvojnih planova ovo povećava njihovu konkurentnost i prisustvo na tržištu.

„Ova akvizicija predstavlja idealan spoj uvođenja novih turističkih proizvoda u prodajni portfolio ZTC `Banja Vrućica` u vidu zimskog, skijaškog turizma, i to u periodu kada matično privredno društvo ima najmanju popunjenost kapaciteta“, naglasio je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, plan je da hotel radi ovu zimsku sezonu u postojećim uslovima uz preduzimanje manjih zahvata na uređenju objekta do njenog početka, a nakon završetka zimske sezone uslijediće detaljnija analiza i biti donesena odluka o sveobuhvatnijim ulaganjima na renoviranju.

Konačna primopredaja nekretnine i pratećih nepokretnosti planirana je do 15. novembra.

„Banja Vrućica“ je jedno od vodećih privrednih društava iz oblasti turizma, a naročito u oblasti zdravstvenog turizma. Prošle godine ostvarila je 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Podsjećanja radi, rukovodstvo OC Jahorina je prošlogodišnju prodaju navedenog hotela predstavila kao stranu investiciju na planini. Toliko o tome, hvala na pažnji.

Još jedan u nizu cirkusa koji se dešavaju na Jahorini… Samo se pitam dokle će dobaciti?

Je li za veci iznos nego sto je Batagon preuzeo od OC Jahorina?