Balkansko prvenstvo u biatlonu – Dvorišta 17.-21.mart 2010.

0

Ski-centar za nordijske smučarske discipline Dvorišta, nadomak olimpijskog kompleksa na Jahorini, spreman je za početak Balkanskog prvenstva u biatlonu, koje će od 17. do 21. marta okupiti više desetina takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije i Bugarske. Ovo je zaključeno na sjednici Organizacionog odbora ove sporteske smotre. Balkanijada u biatlonu održaće se pod pokroviteljstvom Opštine Pale i Grada Istočnog Sarajeva i u tehničkoj organizaciji Smučarskog kluba Romanija, uz konstataciju da su definisani svi detalji tehničke prirode, koji bi trebalo da garantuju visok organizacioni nivo i željeni uspjeh jedne od najvećih sportskih smotri u ovoj godini. Predsjednik OO Balkanskog prvenstva, načelnik opštine Pale, Slobodan Savić, istakao je kako su definisana sva zaduženja i obaveze.

– Očekujemo uspješnu sportsku manifestaciju, koja bi trebalo da predstavlja i uvertiru za Svjetsko vojno prvenstvo u zimskim sportovima, koje će sljedeće godine biti održano takođe na sportskom kompleksu Dvorišta. Bez sumnje, ovaj centar će narednih dana biti u središtu zanimanja ljubitelja biatlona u zemljama Balkana, a ovo takmičenje će biti i dobra promocija Pala, Istočnog Sarajeva, RS i BiH – rekao je Savić.

Balkansko prvenstvo je korak naprijed ka dobijanju organizacije Olimpijade mladih (EYOF 2015), za koju su zajedničku kandidaturu podnijeli Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Potpredsjednik OO, predsjedavajući Ski-saveza BiH i prvi čovjek SK Romanija, Zdravko Lasica, podsjetio je da su Dvorišta 2004. godine bila mjesto održavanja istog takmičenja.

– I tada smo se pokazali kao uspješni organizatori, pa smo optimisti i vjerujemo da ćemo to potvrditi i ovoga puta. Pripreme staza privode se kraju i očekujemo da će takmičarski uslovi biti idealni, dok su organizaciono-tehnički segmenti već zaokruženi i potpuno spremni za početak Prvenstva – rekao je Lasica.

Sportski praznik

Po okončanju Balkanskog prvenstva u biatlonu, Dvorišta će biti i mjesto održavanja tradicionalnih takmičenja kakvo je Otvoreno prvenstvo Pala 2010 i „Ciljevi i snovi“, u kojem učestvuju takmičari mlađih uzrasnih kategorija.

(Fokus / foto: Arhiva)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare