Badnjak krenuo iz Nove Kasabe

0

MILIĆI – Jutarnjom molitvom i osveštanjem badnjaka kod crkve Svetoga proroka Ilije u naselju Nova Kasaba, jutros je u Milićima počelo obilježavanje Badnjeg dana, koji prethodi najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću.
Službu je održao sveštenik LJubiša Vujičić, koji je okupljenim pravoslavnim vjernicima rekao da se prvi put u Novoj Kasabi obavlja služba na Badnji dan, te ophod oko Crkve, kao i osveštanje i nalaganje badnjaka.

„Ubuduće će nam to biti praksa, da svake godine, na Badnje jutro u 7.00 časova, kao što smo to ove godine učinili, badnjak ili veseljak koji posjeti cijelu milićku parohiju, prvo dođe ovdje pred hram Svetoga proroka Ilije, da ga možete darovati“, rekao je Vujičić prisutnim vjernicima.

Tokom dana, badnjak će biti prenošen u sva milićka naselja gdje žive pravoslavni vjernici, i gdje će, po običaju, biti srdačno dočekan i darovan.

Večeras u 19.00 časova badnjak će, uz vatromet biti dočekan u centru Milića, na Trgu rudara, odakle će u litiji biti nošen do Crkve Svetog Nikole.

Kod hrama će biti obavljeno osveštanje i nalaganje badnjaka, te priređeno narodno veselje na kojem će predstavnici Crkvene opštine Milići podijeliti 250 božićnih paketića milićkim mališanima.

Prisutnim vjernicima biće na proslavi Badnje večeri podijeljeno i 1.500 malih česnica, od kojih će se u 43 nalaziti srebreni medaljoni.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare