Аутобуска станица „Бојан-херц“ почиње са радом 30. марта

1

СОКОЛАЦ – Аутобуска станица на Сокоцу почеће званично са радом 30. марта, након што је од власника овај објекат закупила новорегистрована фирма „Бојан-херц“, договорено је данас на састанку начелника општине Милована Бјелице и новог директора Бојана Туторића.

„Након неколико година активности које су вођене за покретање станице, један конкретан посао је завршен, тако да путници неће више чекати аутобус на отвореном у близини овог објекта, већ ће моћи да користе станичне услуге“, рекао је Бјелица, тврдећи да је ријешен један горући проблем за ову локалну заједницу.

Он је истакао да је локална управа била на услузи цијело вријеме, да је помагала фирму „Бојан-херц“, у складу са својим могућностима и да ће наставити то да ради.

Туторић је рекао Срни да ће први радни дан бити 1. априла, када ће почети са пружањем станичних услуга, што ће, како вјерује, јако обрадовати путнике на овом подручју.

Он је истакао да је Аутобуска станица на Сокоцу неопходна овој локалној заједници, јер су већ више од двије године путници чекали аутобусе уз транзитни пут и на тротоару једне од улица, што је представљало и опасност за њих.

„Уложили смо дио властитих средстава, узели у закуп објекат у договору са власником и почели са основним радовима у нади да ћемо и даље моћи уређивати објекат да би се путници и наши сарадници-превозници, осјећали угодно и сигурно“, рекао је Туторић.

Према његовим ријечима, фирма „Бојан-херц“ је послала уговоре свим превозницима који су и раније користили услуге Аутобуске станице на Сокоцу и у наредних пар дана очекују њихове одговоре.

Он је захвалио за велику подршку у пословима покретања рада станице власнику овог објекта Миру Палцу, начелнику општине Соколац Миловану Бјелици, градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, те директорима превозничких предузећа „Станишић“ са Пала и „Центротранс“ из Источног Сарајева.

Аутобуска станица „Аутохерц“, која је била у приватном власништву, престала је са радом почетком јануара 2022. године

Ова станица била је у власништву општине Соколац до 1. априла 2007, а потом ју је на лицитацији, у оквиру стечајног поступка, купила превозничка фирма „Аутохерц“ са сједиштем у Грудама, у којој су раније рекли Срни да је економско стање разлог затварања овог објекта.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Srna herc na aparatima.