Audicija za dječije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ 28. januara

0

Audicija za djecu Sarajevsko-romanijske regije za najveće dječije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“, koje će prvi put biti organizovano u Republici Srpskoj, biće održana 28. januara u Istočnom Sarajevu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je danas novinarima da će ova muzička manifestacija prvi put biti održana u Republici Srpskoj, a da će Istočno Sarajevo krajem maja ili početkom juna iduće godine biti grad domaćin finalnog takmičenja.

„Audicija će biti održana u 12.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a finalno takmičenje u dvorani `Peki` na Palama“, dodao je Vuković.

On je naveo da pravo učešća na ovom muzičkom takmičenju imaju djeca i mladi od 12 do 20 godina, kao i da je grad Istočno Sarajevo izrazio želju da na takmičenju predstavlja Srbiju.

Prema njegovim riječima, Međunarodno muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ održava se već 11 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela.

Vuković je izrazio zavoljstvo što je grad dobio priliku da sarađu sa projektom „Ritam Evrope“ i što će biti dio velikog evropskog projekta.

„Grad posvećuje veliku pažnju kulturi, a mi u Gradskoj upravi imamo ambiciju da učestvujemo u što većem broju kulturnih manifestacija. Druga misija je promocija grada, a ova manifestacija će nam pružiti priliku da promovišemo Istočno Sarajevo, ne samo na prostoru Republike Srpske, već i EU“, istakao je Vuković.

On je pozvao sugrađane iz svih šest opština Istočnog Sarajeva, koji imaju afinitet za muziku, ples i javni nastup, da se prijave na audiciju.

Direktor programa „Ritam Evrope“ Igor Karadarević pojasnio je da će djeca i mladi iz 15 gradova i opština Republike Srpske učestvovati na takmičenju u Istočnom Sarajevu, kao i da će svaki grad predstavljati neku od zemalja Evrope.

„Grad Istočno Sarajevo izrazio je želju da predstavlja Srbiju, ali će se na takmičenju pjevati i na švedskom, danskom, finskom, hebrejskom, grčkom, njemačkom i ruskom jeziku“, naveo je Karadarević.

On je dodao da će buduće učesnike u narednih nekoliko mjeseci pripremati tim stručnjaka iz Beograda koji ima višegodišnje iskustvo u pripremi različitih šou programa, a da će audicije biti održane tokom januara u gradovima Republike Srpske.

„Oduševljen sam profesionalizmom Istočnog Sarajeva i željom da se na evropskim televizijama prenese ovo domaćinstvo“, naveo je Karadarević.

On je poželio sreću, uspjeh i veliku gledanost takmičenja u ovom gradu, te dodao da će medijski pokrovitelj biti Radio-televizija Republike Srpske.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković razgovarao je danas sa predstavnicima manifestacije „Ritam Evrope“, te osnovnih i srednjih škola, kulturno-umjetničkih društava i plesnih škola sa područja grada o pripremama za ovo takmičenje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare