Audicija u Istočnom Sarajevu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Audicija za najveće dječije muzičko takmičenje “Ritam Evrope” biće održana danas u Istočnom Sarajevu, a pravo učešća na ovoj muzičkoj smotri imaju djeca i omladina od 12 do 20 godina.

Audicija će početi u 12.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Osim mladih koji imaju pjevačke talente, mogu se prijaviti talentovani plesači i članovi plesnih grupa, koji će činiti dio scenskog nastupa na spektakularnoj, finalnoj takmičarskoj večeri.

Takmičare, izabrane na audicijama, koje se ovih dana održavaju širom Republike Srpske, u narednih nekoliko mjeseci obučavaće tim stručnjaka iz Beograda, sa višegodišnjim iskustvom u pripremi i realizaciji velikih šou programa.

Gradovi i opštine Republike Srpske predstavljaće na ovoj manifestaciji neku od zemalja Evrope, a takmičari će pjevati na različitim evropskim jezicima.

Grad Istočno Sarajevo izrazio je želju da na ovom takmičenju predstavlja Srbiju, pa će kandidat koji bude predstavljao Istočno Sarajevo izvoditi numeru na srpskom jeziku.

Finalno takmičenje biće održano u dvorani “Peki” na Palama uz direktan televizijski prenos na RTRS-u.

Međunarodno muzičko takmičenje “Ritam Evrope” održava se već 11 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela.

(www.palelive.net/Srna)