Atletičari u vrhu balkanske liste

0

SOKOLAC – Članice Atletskog kluba /AK/ „Glasinac“ sa Sokoca Mladena Petrušić, koja je osvojila titulu prvaka Balkana u sedmoboju, i Sara Lučić, koja je šesta na svijetu do 18 godina u skoku uvis, donijele su veliki uspjeh ne samo reprezentaciji BiH, za koju su nastupale, već i matičnom klubu.


Trener Atletskog kluba „Glasinac“ Neđo Đurović ocijenio je osvajanje balkanskih medalja u ovom dijelu sezone kao plod napornog rada ovih mladih atletičara, ali i trenera sokolačkog kluba koji ih godinama prate.

„Mladena Petrušić je postala šampion Balkana u sedmoboju u veoma jakoj konkurenciji, što dodatno čini značajnijom medalju, koju je osvojila juče u Novom Pazaru na atletskom prvenstvu Balkana. Uz sebe je imala jaku takmičarku iz Grčke, dvije iz Turske, najuspješnije iz Srbije i Crne Gore, te koleginicu iz reprezentacije BiH Nikoliju Stanivuković“, rekao je Đurović za Srnu.

On je dodao da se na stazi odvijala prava borba za poene, između Grkinje i Petrušićeve jer su imale približne rezultate, ali je Mladena uprkos povredi lakta koju ima odranije, zablistala u odlučujućoj disciplini na 800 metara i postala prvak Balkana.

„Petrušićeva je postigla svoj cilj da ponese `balkansko zlato` nakon dvije bronzane medalje, koje je ranije osvajala na ovom prvenstvu“, naveo je Đurović.

Mlada atletičarka Sara Lučić je na Svjetskom prvenstvu do 18 godina u Najrobiju skočivši 175 centimetara bila šesta što je veliki uspjeh za reprezentaciju BiH, za Sokolac, njen matični klub „Glasinac“ i trenere koji je prate već osam godina.

„Sara je izuzetno talentovana i uporna djevojka i zato je ove godine četiri do pet puta oborila rekorde BiH za mlađe juniore, te osvojila dvije balkanske medalje“, istakao je Đurović.

On je veoma zadovoljan uspjehom i ostalih članova Atletskog kluba „Glasinac“ koji su u ovoj sezoni oborili lične rekorde – Aleksandar Lučić je bacio koplje više od 62 metra, Željko Todorović je debitovao na prvenstvu Balkana i popravio svoj lični rekord 57,56 u disciplini 400 metara sa preponama, a zapažen uspjeh postiže i rekorderka BiH u troskoku Anja Čolaković kao najmlađa učesnica takmičenja.

On je najavio da već u srijedu sa atletičarkom Sarom Lučić odlazi na Evropsko prvenstvo za starije juniorke i juniore, koje će biti održano u Grosetu, u Italiji, od četvrtka do nedjelje, od 20. do 23. jula.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare