Asvaltirane dvije ulice u naselju Đurkovića brdo

0

SOKOLAC – U sokolačkom naselju Đurkovića brdo, juče su privedeni kraju radovi na sanaciji i asvaltiranju dvije ulice ukupne dužine 330 metara. Izvođač radova je AD „Romanijaputevi“, prema ugovoru sa opštinom Sokolac.

Posao je upotpunosti završen u Zmaj Jovinoj, a damas ćemo dovršiti asvaltiranje i u ulici koja se prostire paralelno sa njom. Imamo u planu da danas počnemo radove na asvaltiranju ulice prema Vojničkom spomen groblju u dužini od 400 metara. Pored toga imamo da asvaltiramo još dvije ulice u ovom naselju, kaže rukovodilac za održavanje puteva u preduzeću „Romanijaputevi“ Milenko Skočajić.

Za osamdesetogodišnjeg Gojka Vukojčića, prvog stanovnika ovog naselja, koji je porodičnu kuću napravio 1976. godine, „dolazak asvalta pred kuću“ je poseban doživljaj, jer su konačno ostvarena, mnogo puta data obećanja.

Sada imamo sve uslove za bolji život, vodu,struju i telefone . Ostaje nam još samo nekoliko kuća u naselju koje nisu priključene na kanalizacionu mrežu, zbog nagiba terena, potsjeća starac odgovorne na ono što slijedi.

Za Željka Radovića iz naselja Đurkovića brdo, asvalt do kuće i posebno uređena staza do ulaznih vrata, je došao kao „dar sa neba“, jer je već tri godine zbog bolesti prikovan za invalidska kolica.

Asvalt čekamo 20 godina svi u naselju, a danas sam ja evo posebno radostan jer su mi radnici „Romanijaputeva“ uz razumijevanje rukovodstva opštine napravili stazu do samih vrata, što će mi omogućiti da se lakše krećem, raduje se Radović.

Ovo je samo nastavak aktivnosti započetnih prije deset godina u ovom i nekoliko sličnih naselja, u kome žive uglavnom mladi ljudi. Nismo uspjeli da završimo 4/5 započetih pravaca prema bivšoj pijaci. Poslednjih nekoliko godina to nije učinjeno jer je bilo potrebno nešto više napora da se to uradi, tvrdi načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica. Opština Sokolac je za ovu sezonu planirala oko 800.000 KM za sanaciju, izgradnju i modernizaciju lokalnih puteva.

Od toga 280.000 KM, obezbijeđeno je u saradnji sa Ministarstvom za saobraćaj RS, za izgradnju parking prostora ispred Vojničkog spomen groblja. Ovih dana tu će biti izgrađen parking prostor za 150-200 automobila i trotoar, duž ograde pored groblja, što će umnogome olakšati saobraćaj prilikom obilježavanja značajnih datuma, praznika i organizovanja daća.

Imamo u planu da završimo ovdje tri ulice, a u naredna dva dana još dvije što su ostale, tako da slijedi asvaltiranje ulice Petra Kočića i jedne ulice u Sokolačkim njivama, u dužini od 400 metara, te u ulici Sime Drljače, gdje imamo velike probleme tokom zime, koje ćemo riješiti izgradnjom propusta. Imamo u planu i rješavanje u novim naseljima; Sokolačke njive, Ćilimara i Brezijak. To je naše opredjeljenje u narednom periodu, rekao je načelnik Bjelica.

On je ovom prilikom, naglasio da lokalna vlast na terenu odradila dosta posla na popravci lokalnih puteva, popravci semafora i rekonstrukciji ulične rasvjete, te najavio skoro pustanje u funkciju nove rasvjete u Parku boraca Romanije, do nove sportske dvorane i uz saobraćajnicu pored Srednje i Osnovne škole Sokolac. Načelnik opštine Sokolac, istakao je da su za projekte izgradnje bazena i etno-sela obezbijeđena sredstva od milion maraka.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments