Ašanin: Pozitivno poslovanje i maksimalna popunjenost kapaciteta

0
Dječiji vrtić
Dječiji vrtić "Patrijarh Pavle"

ISTOČNO SARAJEVO – Dječiji vrtić „Patrijarh Pavle“ u Istočnom Novom Sarajevu ove godine bilježi pozitivne poslovne rezultate i maksimalnu popunjenost kapaciteta koji sada iznosi 160 mjesta, izjavio je Srni direktor ove predškolske ustanove Nikola Ašanin.

Ašanin je rekao da je vrtić, koji je otvoren 2017. godine, na početku poslovao negativno, ali je od prošle godine, zahvaljujući promotivnim aktivnostima, interesovanje roditelja za upis djece u porastu, tako da je kapacitet čak i proširen.

„Zbog povećanog broja zahtjeva za upis, u okviru postojećih kapaciteta prerasporedom i promjenom namjene nekih prostorija dobili smo prostor za još jednu vaspitnu grupu, tako da smo prvobitni maksimalni kapacitet od 120 mjesta povećali na 160. Broj vaspitača je optimalan i svaka grupa ima po dva vaspitača, dok u jaslicama imamo tri“, kaže Ašanin.

Prema njegovim riječima, opština Istočno Novo Sarajevo ovoj ustanovi godišnje dodjeljuje grant od 50.000 KM kojim se, praktično, subvencioniše cijena boravka dijece, dok ostatak sredstava obezbjeđuju poslovanjem.

Ašanin je naglasio da cijena boravka djece u vrtiću nije mijenjana i da iznosi 180 KM mjesečno za djecu od tri do šest godina, a za djecu jasličkog uzrasta od jedne do tri godine 200 KM.

On je dodao da vrtić zbog popunjenosti kapaciteta trenutno ne vrši upis, ali da se povremeno, usljed ispisivanja djece, pojave slobodna mjesta, tako da se zainteresovani roditelji mogu upisati na listu čekanja.

Kada je riječ o dodatnim projektima, Ašanin je rekao da je vrtić „Patrijarh Pavle“, u saradnji sa Fondom dječije zaštite Republike Srpske, za djecu predškolskog uzrasta obezbijedio besplatno ljetovanje u Bečićima.

Ašanin je posebno zahvalio firmi za proizvodnju suncobrana „Eden garden“ iz Istočnog Sarajeva koja je vrtiću donirala i postavila jedra za vještački hlad zahvaljujući kojima djeca tokom ljeta više vremena mogu provoditi napolju u igri.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare