„Art simpozijum Jahorina“: U ponedjeljak otvaranje izložbe slika Svetle Radulove

0

U Galeriji „Novi hram“ u Sarajevu, u ponedjeljak 12. marta, biće otvorena izložba slika Svetle Radulove iz Bugarske, redovnog učesnika Međunarodne likovne kolonije „ART simpozijum Jahorina“.

„Ovu izložbu, u saradnji sa Ambasadom Bugarske u BiH, realizujemo u okviru Internacionalnog festivala `Sarajevska zima 2018`“, rekao je Srni osnivač i umjetnički rukovodilac jahorinske kolonije Lazo Savić.

Savić je naveo da će se Radulova posjetiocima u Sarajevu predstaviti sa 30 radova, slikanih akrilikom i kombinovanom tehnikom.

U Katalogu koji prati izložbu, likovni kritičar iz Italije Rino Kardone napisao je da apstraktne slike Radulove odražavaju svoje estetske sadržaje slobodnim sastavom linija, oblika i boja, bez reprodukcije, imitacije ili ugledanja na neki model.

„Slikarstvo ove umjetnice ne sadrži nikakav elemenat ornamentalnog i dekorativnog, kao što se događa kod određenih figura, uzvišenih i stilizovanih, lirske apstrakcije. Potreba Radulove da slike vrati na neku vrstu vizuelne sinteze i ukrašene otvorenosti, jeste estetski dodatak njenom slikarstvu“, naveo je Kardone.

Otvaranje izložbe zakazano je u 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments