Art simpozijum Jahorina od 15. do 24. jula

0

Od 15. do 24. jula na Jahorini će biti održana Osma međunarodna likovna manifestacija „Art simpozijum Jahorina 2010“, na kojoj će učestvovati 20 slikara i vajara iz devet zemalja.

„Imena kao što su Milan – Cile Marinković, Milivoje Unković, Zoran Jovanović Dobrotin, Branka Lučić, Stefan Hadžinikolov, Velija Čauševa uveličaće svojim prisustvom ovogodišnji simpozijum i stvarati svoje umjetničke radove na taverni hotela `Bistrica`“, rekao je Srni Lazo Savić, slikar i organizator ove manifestacije. On je istakao da slikari već rade od 10. jula, a vajari će im se pridružiti 15. jula.

Savić je naglasio da je na dosadašnjim sazivima učestvovalo više od 200 umjetnika iz 20 zemalja i da je iza njih ostalo oko 300 djela.

Otvaranje ovogodišnje likovne manifestacije „Art simpozijum Jahorina 2010“ zakazano je za 15. juli u 20.00 časova u hotelu „Bistrica“.

Sponzori manifestacije su Ministrstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Grad Istočno Sarajevo, opština Pale, Galerija „Art Jahorina-Pale“, a finansijski su je pomogli i ambasade Bugarske i Španije u BiH.

(www.palelive.com / Srna / foto: Ulje na platnu nastalo na ovoj manifestaciji)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare