Арлов: У хуманитарној акцији до сада прикупљено 25.000 КМ

0

ШАМАЦ – Око 30 основних и средњих школа у Републици Српској подржало је хуманитарну акцију „Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији“ у којој је до сада сакупљено 25.000 КМ, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов.

Арлов је навео да је већи дио средстава из акције, коју је покренуо овај одбор уз подршку и сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске, намијењен за опремање Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици.

Он је истакао да су двије бијељинске основне школе „Кнез Иво од Семберије“ и „Вук Караџић“ сакупиле 5.720 КМ, односно 5.144 КМ и дале велики допринос акцији.

Арлов је рекао да су свих 30 школа, коју су подржале ову хуманитарну акцију, намијењену за српску д‌јецу прешколског, основног и средњег образовања на Косову и Метохији дале свој максимум.

„Ученици, директори, професори, наставници, сви запослени, а највише породице, заслужују сваку похвалу за хуманост према српској д‌јеци на распетом Косову и Метохији“, навео је Арлов, напоменувши да акција траје до краја године.

Арлов је рекао да ће дио средстава бити искориштен за поклоне за зимске радости предшколској и школској, те д‌јеци и младима са потешкоћама у развоју корисницима Дневног центра „Подржи ме – 9.јануар“, као и за помоћ социјално угроженим породицама са више д‌јеце широм Косова и Метохије.

„Позивамо све који могу да се прикључе и помогну са нашим одбором опстанку српског народа, нарочито д‌јеце у овим најтежим временима за Србе на Косову и Метохији“, рекао је Арлов.

Донације се могу уплатити на жиро рачун 5551000034196445 за помоћ д‌јеци и српским породицама на Косову и Метохији.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare