Aplauzi za humanost i mlade umjetnike

0

Sinoć je u SPC Peki održan humanitarni koncert Kulturno – umjetničkih društava „Slavija“ Istočno Novo Sarajevo, „Romanijska luča“ Sokolac i domaćina KUD „Mladost“ Pale.

Društva su dala svoj mali doprinos u prikupljanju pomoći za ugrožene u poplavama. Sinoć je održan posljednji od tri koncerta, a pored probuđene humanosti mladi umjetnici su paljanskoj publici dobro zagrijali dlanove, a publika ih je nekoliko puta vraćali na bis.

„Akcija tri kulturno umjetnička društva iz Grada Istočno Sarajevo je urodila plodom. Prikupljeno je preko 3000 KM za nastradale u poplavama. Lijepo smo se družili u Istočnom Sarajevu, na Sokocu i Palama i nadamo se da smo publici dali jedan dobar ugođaj. Akcija je imala humani karakter i publika je to prepoznala“, izjavio je za naš portal umjetnički rukovodilac KUD-a „Mladost“ Pale Mladen Krsman.

Cijena ulaznica za ovu manifestaciju je bila na dobrovoljnoj bazi, a sav prihod će biti uplaćen za pomoć poplavljenim područjima. Prema procjenama organizatora koncert je pratilo oko 900 gledalaca.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/humanitarni-koncert-spc-peki-pale-jun-2014/] width=[54] height=[54] title=[Humanitarni koncert KUD-ova Pale 14.06.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}
Više fotografija…

KUD Mladost, folklor

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare