Apel vozačima da se pridržavaju saobraćajnih propisa

0

ZVORNIK – Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika uputio je danas apel vozačima da se strogo pridržavaju odredbi novog zakona i time daju svoj doprinos bezbjednosti saobraćaja.

„Naročito upozoravamo vozače `početnike` na striktno pridržavanje propisa, ne samo iz razloga davanja doprinosa većoj bezbjednosti saobraćaja, nego i s ciljem da steknu pravilne navike kao učesnici u saobraćaju“, rekao je predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika Mile Jović.

On je podsjetio da je, između ostalog, novi Zakon o bezbjednosti saobraćaja predvidio da ako vozač za dvije godine dobije četiri kaznena poena dolazi do poništenja vozačke dozvole.

U okviru dnevnog reda sjednice, članovi Savjeta za bezbjednost saobraćaja analizirali su i bezbjednost saobraćaja na putevima grada Zvornika u 2016. godini, sa prijedlogom zadataka i mjera na njenom unapređenju.

Razmatrane su i zakonske odredbe koje se odnose na obaveze lokalne zajednice prema Zakonu o izmjenama i dopunama zakona o bezbjednosti saobraćaja, kao i prijedlozi projekata koje finansiraju zajedno Agencija za bezbjednost saobraćaja i Gradska uprava, a koji treba da doprinesu većoj bezbjednosti na putevima grada Zvornika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare