Antunović: Konferencija opravdala očekivanja

0

Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu opravdao je sva očekivanja i pokazao se kao odličan organizator 2. Međunarodne konferencije „Primijenjene tehnologije u mašinskom inženjerstvu -KOMET 2014“, koja je danas okončala trodnevni rad, ocijenio je danas za Srnu dekan ovog fakulteta Ranko Antunović.

„Prisustvo najavljenog broja univerzitetskih centara, privrednih subjekata i relevantnih naučnih radnika i studenata pogodovalo je stvaranju kreativnog i ugodnog ambijenta u kojem su održane mnogobrojne radne sekcije na veoma zavidnom nivou“, istakao je Antunović u Hotelu „Bistrica“ na Jahorini, gdje je održana konferencija.

On je podvukao da su svoje proizvode i opremu izložile četiri vodeće kompanije i institucije, od kojih su posebnu pažnju svojom novom linijom proizvoda privukle japanski „Šimacu“ i Institut „Mihajlo Pupin“ iz Beograda.

Tokom konferencije održane su tri radionice i okrugli sto o stručnim temama iz oblasti mašinstva, a zaključci sa ovih skupova, kaže Antunović, biće javno prezentovani i upućeni na relevantne adrese.

„Konferencije je protekla uspješno i naše zaključke i preporuke uputićemo resornim ministarstvima i drugim nadležnim subjektima koji vode brigu o naučno-tehnološkom razvoju u našem društvu“, zaključio je Antunović.

U program rada ovog skupa, čiji je cilj bio sagledavanje mogućnosti uvođenja novih tehnologija u proizvodnim preduzećima s ciljem modernizacije i optimizacije proizvodnih procesa, što dovodi do povećanja efektivnosti proizvodnje i konkurentnosti na svjetskom tržištu, uvrštena su 102 naučna i stručna rada sa 230 autora i koautora iz 12 država regiona i šire.

Radovi su bili prezentovani u osam radnih sekcija, a organizovane su i tri radionice i okrugli sto o aktuelnim temama iz domena rada Konferencije.

Konferenciju je 3. decembra otvorio ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments