Anja Čolaković budućnost vidi u atletici

0

SOKOLAC – Član Atletskog kluba “Glasinac” sa Sokoca Anja Čolaković na Prvenstvu juniora u Zenici osvojila je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju.


Na Prvenstvu za starije juniore, koje je održano proteklog vikenda, Anja je postala dvostruki prvak BiH za starije juniore u disciplinama – trci na 100 metara sa preponama i troskoku, a drugo mjesto osvojila je u štafeti četiri puta 100 metara.

“U istom gradu, na prvenstvu koje je održano 10. i 11. juna, postala sam seniorski prvak BiH u troskoku sa rezultatom 11,64 i na 100 metara sa preponama”, rekla je Anja Srni.

Ona žali što zbog povrede ne može da ostvari lični rekord već duže vrijeme i dodaje da svoju budućnost vidi u atletici.

Anja Čolaković je učenica drugog razreda Gimnazije na Sokocu, a u Atletski klub “Glasinac” došla je prije sedam godina kao ciciban i odmah počela da donosi medalje sa takmičenja.

“Do sada sam osvojila 160 medalja, ali mi posebno znači medalja iz Turske, kada sam na šestim Međunarodnim `Rumi igrama` u Koniji 22. aprila prošle godine osvojila drugo mjesto na 100 metara sa preponama i postavila novi lični rekord 15,22”, kaže Anja.

U ovoj sezoni očekuje je niz takmičenja, a posebni značaj za nju ima Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF/, koji će biti održan u Mađarskoj.

“Obećavam da ću trenirati još bolje i da ću postići još mnogo dobrih rezultata, kojima će se moj klub ponositi”, najavljuje ova uspješna mlada atletičarka.

Prema njenim riječima, dobre rezultate postiže zahvaljujući podršci porodice, Atletskom klubu “Glasinac” i svom sponzoru sokolačkoj firmi “Onogošt”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments