Animiranom filmu „Ja imam pravo na pravoslavlje“ nagrade u Rusiji

0

ISTOČNO SARAJEVO – Animirani film „Ja imam pravo na Pravoslavlje“ Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske „Sveti Petar Sarajevski“ iz Istočnog Sarajeva osvojio je dvije nagrade na filmskim festivalima za mlade – „Svijet miru“ i „Bronzani vitez“ u Rusiji.

Iz Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske Srni je saopšteno da je ovaj film na festivalu „Svijet miru“, održanom u Jaroslavskoj oblasti od 15. do 18. maja, u kategoriji „Pravoslavni film“ za djecu uzrasta od sedam do 15 godina nagrađen laureatom drugog stepena.

Istom nagradom film je nagrađen i u kategoriji „Najbolji film o temi međunacionalnih odnosa“ na filmskom festivalu za mlade „Bronzani vitez“, koji je održan u Tomsku 17. i 18. maja.

Na oba festivala učestvovalo je više od 300 filmova iz Rusije, Gruzije, Bjelorusije, Kazahstana i Srbije.

Animirani film „Ja imam pravo na Pravoslavlje“ nastao je na radionicama Škole animiranog filma, koje se realizuju u saradnji sa studijom „Dom animacije“ iz Sremskih Karlovaca, a dotiče se teme vjerskih sloboda u BiH, s ciljem da inspiriše mlade na poštovanje slobode vjeroispovijedanja u BiH pripadnika svih religija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare