Andrija Ševa izabran za predsjednika Unije studenata

0

BANJALUKA – Andrija Ševa, student treće godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, izabran je danas za predsjednika Unije studenata Republike Srpske.

Za njegovog zamjenika izabran je Nikola Lapčević, student treće godine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ševa je rekao da će novo rukovodstvo Unije zastupati interese studenata i rad posvetiti podizanju studentskog standarda, studentskog života i kvaliteta obrazovanja na oba javna univerziteta.

„Nastavićemo istim tokom kojim je radilo prethodno rukovodstvo. Intenziviraćemo međusobnu, ali i saradnju sa resorni ministarstvom, Vladom i predsjednikom Republike Srpske“, rekao je Ševa.

On je naveo da će akcenat biti rad na izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju i donošenje novih zakonskih rješenja.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir istakao je značaj studentskog udruživanja i organizovanja, jer njihove ideje predstavljaju smjernice za donošenje novih zakonskih rješenja.

„Unija studenata Srpske je krovno predstavničko tijelo studenata i jedan od najvažnijih partnera resornog ministarstva kada je riječ o visokom obrazovanju i studentskom standardu“, rekao je Budimir.

On je naglasio da Vlada Republike Srpske ostaje opredijeljena da ulaže sredstva u poboljšanje standarda studenata i unapređenje visokog obrazovanja.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da će saradnja rukovodstva ovog univerziteta sa studentima ostati partnerska, te da će zajedničkim snagama biti rješavani svi izazovi.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare