Andrićgrad posjetilo 1.700 turista

0

VIŠEGRAD – Andrićgrad je danas u 15 organizovanih turističkih grupa posjetilo 1.700 turista, rečeno je Srni u Turističkoj agenciji grada od kamena. Među turistima, koji su u kamengradu boravili od 8.00 do 13.00 časova, bile su grupe iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, pa čak i iz Malezije, a najviše ih je bilo iz Republike Srpske i Federacije BiH.
Turisti su izrazili oduševljenje onim što je režiser Emir Kusturica izgradio za 22 mjeseca, a mnogi od njih najavili su ponovni dolazak u Andrićgrad za 28. juni, kada će biti otvoren Andrićev institut, Akademija lijepih umjetnosti, hostel i pod krov će biti stavljeno zdanje hrama – modifikovana kopija Visokih Dečana.

U Andrićgradu se govori da će ovaj hram biti posvećen Svetom caru Lazaru.

U Hotelu „Višegrad“ potvrđeno je da je ovih dana povećana potražnja za smještajnim kapacitetima, kao i u nekoliko motela i pansiona na području višegradske opštine, pa i u Drvengradu u Mokroj Gori.

Brojne turističke grupe i đačke ekskurzije, po dolasku u Višegrad, prvo posjete most Mehmed-paše Sokolovića na Drini, pa onda uređenom desnom obalom ove rijeke dolaze do Andrićgrada.

U Andrićgradu je danas otvorena i poslastičarnica, a od ranije rade kafić „Goja“, pekara i pivnica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare