Andrićgrad je sublimacija više umjetnosti

0

VIŠEGRAD – Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović izjavio je danas prilikom posjete Andrićgradu u Višegradu da se svako ko prošeta kroz grad od kamena osjeća posebno zbog načina na koji je on pravljen, ali i “zbog vidljivog i nevidljivog prisustva njegovog autora na svakom koraku”.

“Žitelji ovog dijela Evrope moraju biti zadovoljni i ponosni što je njihov savremenik, režiser Emir Kusturica svoju umjetnost udahnuo u Andrićgrad, a usput nas, na simboličan način, građevinama podsjetio šta je sve naš narod u viševjekovnoj istoriji preživio”, rekao je Radmanović.

On je dodao da neimar grada od kamena upućuje i podsjeća na srpske književne veličine – Ivu Andrića i Petra Drugog Petrovića NJegoša, dižući im spomenike.

“Tako će, i uz sve što se dešava i dešavaće se iza zidina Andrićgrada, ova zadužbina biti sublimacija više umjetnosti”, zaključio je Radmanović.

Radmanovića je danas u Andrićgradu dočekao proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, koji ga je proveo Ulicom Mlade Bosne, predstavljajući mu simboliku zgrada grada od kamena.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments