Andrea Delić predstavljaće BiH na finalnom takmičenju u Kini

0

Pobjednik ovogodišnjeg preliminarnog dijela svjetskog takmičenja „Kineski most“ je Andrea Delić sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu i ona će predstavljati BiH na svjetskom finalnom takmičenju na kojem će učestvovati 133 države.

Drugo i treće mjesto zauzele su Anđela Kovačević i Ana Simić sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Nagradu za najbolji govor dobila je Anđela Ristović sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a najbolji talenat na ovogodišnjem takmičenju predstavila je Katarina Jovičić sa Univerziteta u Banjaluci. Utješnu nagradu na takmičenju osvojila je Nina Abazović sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Preliminarni dio svjetskog takmičenja „Kineski most“ održan je danas u on-lajn formi, u organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Šest takmičara, koji su učestvovali na takmičenju, kroz tačke govora i talenta pokazali su zavidno znanje ne samo u sferi poznavanja kineskog jezika, nego i u drugim aspektima kineske kulture i umjetnosti.

Žiri su činili predstavnici Ambasade Kine u BiH, Konfucijevih instituta u Sarajevu i Banjaluci, ugledni stručnjaci iz oblasti sinologije iz inostranstva, predstavnik kineske novinske agencije u BiH, kao i profesori sa Katedre za sinologiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Katedra za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i ove godine je uspješno organizovala najveću i najznačajniju manifestaciju u vezi sa kineskom kulturom i jezikom, te su ovim uspješnim takmičenjem, uz pomoć svojim saradnika, Konfucijevih instituta u Sarajevu i Banjaluci, još jednom doprinijeli pozitivnom trendu širenja impozantne kineske kulture na ovim prostorima.

„Kineski most“ je najveće svjetsko međunarodno takmičenje u poznavanju kineskog jezika, kulture, istorije i umjetnosti, a ove godine je riječ o jubilarnom 20. po redu, na kojem su učestvovali studenti Katedre za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i polaznici Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare