Anđelković: Najava cenzure na „Guglu“ i „Tviteru“ totalitarno potiskivanje istine

0

BEOGRAD – Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da najave kopanija „Gugl“ i „Tviter“ da će sa svojih platformi uklanjati sadržaje u kojima se negira da se u Srebrenici dogodio genocid, predstavljaju najgrublje totalitarno potiskivanje istine.
Anđelković je istakao da ta odluka pokazuje da onaj ko nema argumenata poseže za zabranama.

„Verbalni delikt je preblaga reč za ovo. To znači da oni koji pokreću akciju protiv nas znaju da smo u pravu. Ali, ova odluka ime dve strane. Dobro je što ovim potvrđuju našu istinu, a loše je to što se ova strašna akcija zapadnih sila protiv nas neće lako zaustaviti“, rekao je Anđelković za Televizuju „Pink“.

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević smatra da najave „Gugla“ i „Tvitera“ potvrđuju da na Zapadu ne stanuju ni demokrarija, niti objektivna kritička misao, što se pokazalo i u posljednjem ratu na prostoru bivše Jugoslavije.

„Zato uopšte ne čudi to što društvene mreže žele da sankcionišu jedno pitanje, koje je na pogrešan i primitivan način regulisano zakonom“, rekao je Galijašević.

Govoreći o Inckovom nametnutom zakonu, Galijašević je istakao da je u toj odluci najveći problem to što se govori o sankciji koja nije definisala biće krivičnog djela.

„Nije jasno da li se to biće krivičnog djela odnosi samo na Srebrenicu ili uopšte na negiranje genocida kroz istoriju, kao i osporavanje Holokausta i veličanje ratnih zločinaca iz ranijih ratova“, ukazao je Galijašević.

Ukoliko se sankcija iz Inckovog nametnutog zakona odnosi i na period Drugog svjetskog rata, kaže Galijašević, pola rukovdostva SDA i HDZ-a moralo bi da bude uhapšeno, jer ona posljednjih 30 godina u kontinuitetu veličaju zločince iz Drugog svjetskog rata.

„Tužilaštva i sudovi u tom slučaju imaju pune ruke posla, pa im je prioritetni da ganjaju poklonike nacista. Čitava ova borba se ne može svesti na to da se kažnjavanje negiranja genocida dovede do toga da bude rasna sankcija i da podrazumijeva samo progon Srba“, zaključio je Galijašević.

(www.palelive.com / Srna / Foto: N1)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare