Anđela Đorda pobjednik Preliminarnog takmičenja iz kineskog jezika „Kineski most“

0

U organizaciji Filozofskog fakulteta u Palama je danas održano Četvrto preliminarno takmičenje iz kineskog jezika „Kineski most“.

Učesnici su bili studenti sa Katedre za sinologiju i takmičili su se u poznavanju kineskog jezika, kineske kulture, kroz ples, recitaciju, pjesmu, drevne kineske vještine.

Prema glasovima žirija pobjedu je odnijela Anđela Đorda i ona će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na 17. po redu takmičenju iz kineskog jezika „Kineski most“ u Kini gdje će nastupiti oko 150 takmičara iz čitavog svijeta. Drugo mjesto je zauzela Anđela Mitrić, a treća je bila Sonja Milić. Nagradu za govor je dobio Bojan Kablar, a nagradu za talenat je dobila Ivana Milićević.

I ove godine „Kineski most“ je pratio veliki broj zainteresovanih, među kojima i delegacija kineske ambasade te predstavnici kineskih kompanija.

Prethodnih dana kineska delegacija predvođena profesorom Dong Ksiaoa (Dong Xixiao), prodekanom na Fakultetu evropskih jezika i kulture sa Univerziteta stranih jezika Peking, sastala se sa dekanom Filozofskog falkulteta doc. dr Dragom Mastilović radi uspostavljanja saradnje između ova dva fakulteta. Saradnja bi se ostvarivala naročito iz oblasti nauke o jeziku, istoriji, kulturi, religiji. Naši profesori sa srodnih katedri predavali bi u Kini kao gostujući predavači.

Katedra kineskog i engleskog jezika osnovana je 2011. godine na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu. Studijski program traje četiri godine, a nastavu iz kineskih predmeta drže lektori i univerzitetski profesori iz Kine. Prelimirarni dio takmičenja „Kineski most“ se u Palama održava četvrti put.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare