Analizirati probleme

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u narednih mjesec dana organizovaće niz okruglih stolova iz kulture da bi se sa korisnicima na terenu razgovaralo o svim aktuelnim problemima u ovoj oblasti.

Načelnik Odjeljenja za savremeno stvaralaštvo i kreativnu industriju u Ministarstvu Danijela Pavlović izjavila je Srni da je cilj da predstavnici organizacija, udruženja i institucija na terenu sami kažu sa kakvim problemima se susreću prilikom apliciranja za konkurse Ministarstva i realizacije projekata, te kako bi ove prepreke mogle biti otklonjene.

 

Prvi takav okrugli sto održan je večeras u Istočnom Sarajevu iz oblasti književnosti i izdavaštva, a sutra će biti održana rasprava iz područja muzičko-scenske djelatnosti i kulturno-umjetničkih društava.

 

“Većina korisnika na terenu, odnosno organizacija i ustanova pozdravlja ovu inicijativu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i otvoreni su za učešće u raspravi”, istakla je Pavlovićeva.

 

Ona je naglasila da je namjera Ministarstva da, nakon svih održanih okruglih stolova i zaključaka sa njih, napravi cjelovitu analizu u skladu sa kojom ćemo raditi na izradi nekih strateških dokumenata.

 

Prema njenom mišljenju, kultura u Republici Srpskoj, ne parcijalno, nego generalno ima neprivilegovan status.

 

“Institucionalno tu ne može ništa da se uradi bez podrške sa terena, dok se ne oglasi javnost, predstavnici organizacija, udruženja i institucija da bi nam pomogli da zajedno detektujemo probleme koje možemo da uklonimo u narednom periodu“, naglasila je Pavlovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments