Žana Novaković ponovo najbolja

0

Na Jahorini je danas završen Sedmi FIS KUP „Jahorina 2009“, međunarodno ski-takmičenje u alpskim disciplinama, koje je okupilo oko 100 takmičara iz 13 zemalja. Takmičenje je završeno slalomskim trkama u muškoj i ženskoj konkurenciji, na kojima su najuspješniji bili Vasilis Dimitriadis iz Grčke i Žana Novaković iz BiH. Srebrnu medalju u disciplini slalom u ženskoj konkurenciji osvojila je Sofija Rali iz Grčke, bronza je pripala skijašici Lin Bjoro iz Švedske, dok je srebro u muškoj konkurenciji osvojio Antonio Ristevski iz Makedonije, a bronzu Matej Falad iz Slovačke.
Najuspješnijima medalje su uručili ministar finansija Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić i načelnik opštine Pale Slobodan Savić.

Potpredsjednik Organizacionog odbora ove sportske manifestacije Slavko Vasić istakao je da je dvodnevno takmičenje skijaša u veleslalomu i slalomu na olimpijskoj ljepotici Jahorina proteklo u najboljem redu i da je organizacija takmičenja od tehničkih delegata ocijeljena najvišom ocjenom.

„Staze su bile besprijekorno pripremljene, nije bilo nikakvih incidenata i, što je najvažnije, nije bilo povrijeđenih. Iako je temperatura bila veoma niska, takmičenje je pratio veliki broj ljubitelja zimskih sportova“, rekao je Vasić Srni.

Tradicionalni FIS KUP “ Jahorina 2009 „, koji se po sedmi put održao na skijaškim stazama u Rajskoj dolini i Ogorjelici 2, organizovali su Smučarsko-planinarsko društvo „Jahorina“ i Olimpijski centar „Jahorina“, a pokrivitelj je bilo Ministarstvo za porodicu omladinu i sport RS.

Sportsko umijeće na takmičenju su pokazali takmičari iz Slovačke, Hrvatske, Crne Gore, Grčke, Srbije, Turske, Poljske, Slovenije, Makedonije, Švedske, Rusije i BiH.

Srna

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare