Amputirci sutra šesti put kreću na put do manastira Ostrog

0
Amputirci danas šesti put kreću na put do manastira Ostrog

ISTOČNO SARAJEVO – Grupa od sedam amputiraca iz Istočnog Sarajeva sutra će šesti put biciklima krenuti na pokloničku vožnju do manastira Ostrog u Crnoj Gori.

Predsjednik Udruženja amputiraca Istočno Sarajevo Srđan Jeremić rekao je Srni da će ove godine, osim biciklista, na dvodnevno pokloničko putovanje automobilom krenuti još pet ratnih vojnih invalida koji, nažalost, nisu u stanju da voze bicikl, ali imaju veliku želju da budu aktivni i učestvuju u raznim putovanjima.

„Na putu do manastira Ostrog proći ćemo kroz Foču, Plužine i Nikšić i svratićemo u nekoliko naših manastira. Planirali smo da posjetimo manastir Zagrađe kod Šćepan Polja na granici između Republike Srpske i Crne Gore, gdje nas već tradicionalno dočekuje naš veliki prijatelj i duhovnik monah Lazar“, istakao je Jeremić.

Jeremić je naglasio da ovogodišnje putovanje, kao i sva dosadašnja, organizuju u slavu poginulih saboraca, ali i svih palih boraca Vojske Republike Srpske.

On je dodao da će služba za blagoslov puta biti održana u 18.00 časova u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama.

Amputirci iz Istočnog Sarajeva do sada su četiri puta biciklima išli na put dug 1.000 kilometara do manastira Hilandar na Svetoj Gori, a kao buduće planove, Jeremić je naveo da će već na jesen početi sa pripremama za hodočašće trojice amputiraca koji bi sljedeće godine trebalo pješice da idu do Hilandara.

Jeremić, koji nema lijevu šaku, i Dejan Zvizdalo, čije su obje noge amputirane ispod koljena, 2016. godine biciklima su 23 dana putovali do Moskve, udaljene 2.860 kilometara.

Jeremiću je amputirana lijeva šaka nakon što je ranjen kao pripadnik Vojske Republike Srpske, a Zvizdalo je u Trnovu, u ratu, kao dijete od osam godina ostao bez obje noge koje su mu amputirane ispod koljena, ali uz pomoć proteza ima mogućnost da se kreće i vozi bicikl.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare