Американци користе лажи када немају никаве доказе

2

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да образложење новог пакета америчких санкција појединцима и предузећима из Српске и Србије садржи низ лажи и пропагандних трикова који треба да асоцирају на мафију, мрежу и систем финансирања.

„Све су то лажи, апсолутно. Американци то користе када немају никакве доказе и то говори да лажу“, рекао је Додик новинарима на Јахорини.

Констатујући да се овим санкцијама поткопава значајан дио економије, Додик је навео да у санционисаним предузећима ради 700 људи.

„Замислите ту Америку која сада санкцинише два медија у Републици Српској зато што промовишу неку политику. Па БН телевизија промовише америчку политику, зашто њима не уведу санкције? Опште је познато да то раде, али је то дозвољено, пожељно“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да је изненађен површношћу, непрофесионалношћу и лажима које су написане у образложењу санкција, те додао да је то написано да би опозиција и БН телевизија могли да лажу у јавности.

„Вјероватно су они и дали те квалификације, опозиција и још неко“, рекао је Додик и додао да БН телевизија управља опозицијом и да нема те телевизије не би било ни опозиције.

Додик је навео да је против санкција које подржавају неки други.

„Замислите да амерички амбасадор штити српски народ овд‌је. Шта рећи?“, рекао је предсједник Српске.

Он је навео да је амерички амбасадор Мајкл Марфи продужио боравак у БиХ за мјесец, два да би направио дар-мар, те да вјерује да ће се показати да оно што Марфи износи није став Сједињених Држава.

Додик је констатовао да се муслимани у Сарајеву смију садашњој ситуацији, али да је позната изрека ко се задњи смије, најслађе се смије.

„Ово није начин на који БиХ може да се гради“, поручио је Додик.

Према његовим ријечима, САД санкцијама загорчају живот многима, а онда се појаве њихове адвокатске куће и нуде да за два, три, пет милиона скину те санкције.

„Нема већих мафијаша од њих“, рекао је Додик.

Коментаришући што су америчким санкцијама обхваћени и чланови његове породице, предсједник Српске је рекао да за то нема никаквог доказа.

„Мислите да ме не би прогањали да могу да докажу то што тврде? Зато је измишљен Кристијан Шмит како би наметнуо закон који не признајем и како бих био процесуиран“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да су чланови његове породице у претходних седам година четири пута били предмет финансијске обраде, али да никада нису јавно изашли са тим.

Подсјећајући да је син америчког предсједника Џозефа Бајдена заглавио у затвору због дроге и оружја, што се представља као фер, Додик је упитао да ли сада ми њих треба да санкционишемо.

„Уводе санкције мојој кћерки и сину зато што сарађују са мном, требали су вјероватно са Марфијем сарађивати и њега подржавати“, рекао је Додик и додао да је за све ове године видио многе који су постали бивши, како што ће то бити и садашњи амерички амбасадор у БиХ.

Поручујући да ће се Република Српска са овим носити како зна и умије, Додик је најавио да је важно да се обезбиједе да АТВ и УНА ТВ наставе да раде.

„Страшно је да колеге из Републике Српске и БиХ нису дигле глас да се то не ради. Нико ни ријечи. Толико о храбрости, слободи говора, објективности“, закључио је Додик.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dragi Duče, Moja bezgranična odanost prema Vama mi, nadam se, daje za pravo da, u nečemu, odstupim od strogog vojničkog protokola. Zato i žurim da Vam opišem jedan događaj kojem sam, unazad tri sedmice, lično prisustvovao. Obilazeći sreska mesta Stolac, Čapljinu i Ljubinje (između 60 i 130 km severno od Dubrovnika) – saznam od naših obaveštajnih oficira da su Pavelićeve ustaše, prethodnog dana, počinile neki zločin u jednom selu (Prebilovci), i da će, kada se to pročuje, okolni Srbi ponovo da se uznemire. Nedostaju mi reči da opišem ono što sam tamo zatekao. U velikoj školskoj učionici zatekao sam zaklanu učiteljicu i 120 njenih učenika! Nijedno dete nije bilo starije od 12 godina! Zločin je neumesna i naivna reč. To je prevazilazilo svako ludilo! Mnogima su odsekli glave i poređali ih po đačkim klupama. Iz rasporenih utroba ustaše su izvukle creva i, kao novogodišnje vrpce, rastegli ih ispod plafona i ekserima ukucali u zidove! Roj muva i nesnošljiv smrad nisu dozvoljavali da se tu duže zadržimo. Primetio sam načetu vreću soli u ćošku i zgranuto ustanovio da su ih klali polako, soleći im vratove! I taman kad smo odlazili, u zadnjoj klupi se začulo dečje krkljanje. Pošaljem dvojicu vojnika da… Čitaj dalje »

I ovo nije genocid???