Ambasador Kine poklonio TV prijemnik i dva kompjutera

0

Ambasador Kine u BiH Liu Venksin uručio je danas načelniku opštine Pale Slobodanu Saviću moderni TV prijemnik i dva kompjutera, lični poklon namijenjen djeci ove opštine. „Riječ je o mom skromnom poklonu za djecu Pala“, rekao je ambasador Venksin novinarima, dodavši da je posjetu ovoj opštini iskoristio za razgovor o budućoj saradnji.

Navodeći da su opštinske vlasti Pala zainteresovane za razvoj saradnje sa Kinom na polju turizma Venksin je istakao da kineski turisti trenutno troše najviše para od svih turista na svijetu. On je podsjetio da je njegov primarni zadatak kao ambasadora Kine razvijanje saradnje sa BiH.

„Kad sam prije tri i po godine došao u BiH, bilateralna razmjena iznosila je nešto više od 100 miliona dolara, a sad je prešla 600 miliona“, rekao je Venksin.

Kineski ambasador ponovio je zainteresovanost svoje zemlje za učešće u infrastrukturnim i energetskim projekima u BiH najavljujući da bi u narednih sedam dana trebalo da bude potpisan ugovor o izgradnji termocentrale vrijedne više od 400 miliona dolara.

Zahvaljujući za darove, načelnik opštine Pale rekao je da su oni namijenjeni onima koji su najpotrebniji, a to su djeca u obdaništu.

Savić je izrazio posebno zadovoljstvo što će nekoliko paljanskih učenika u pratnji jednog nastavnika posjetiti Svjetsku izložbu koja uskoro treba da bude otvorena u Šangaju.

(www.palelive.com / Srna / foto: pale.rs.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare