Ambasador dobre volje posadio drvo mira kao znak prijateljstva

0

Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce” Pale danas je posjetio pop pjevač i ambasador dobre volje organizacije “Vorld vižn” iz Tajvana Vilijam Vej koji je u dvorištu Udruženja posadio drvo mira kao znak dobre i uspješne saradnje.


Vej je istakao da je ovo drvo mira znak prijateljstva Pala i Tajvana i znači nastavak dobre i plodne saradnje.

On je istakao da posredstvom projekta “Vorld vižna” sponzoriše dvoje djece u BiH jer želi da toj djeci donese radost i osmijeh na lice.

Predsjednik Udruženja “Sunce” Milenko Vujinović istakao je da već četiri godine sarađuju sa “Vorld vižnom” koji sponzoriše 19 djece iz 16 porodica i pruža pomoć u radu ovog udruženja.

“Uz pomoć “Vorld vižna” nastojimo poboljšati položaj dejce i omladine sa posebnim potrebama u našem Udruženju i da finansiramo i održavamo jedan kontinutet u radu”, rekao je Vujinović.

On je dodao da od idućeg mjeseca pokreću novi projekat u saradnji sa “Vorld vižnom” putem kojeg će omogućiti prevoz za djecu i omladinu sa posebnim potrebama kako bi više posjećivali Udruženje.

Vujinović je naveo da Udruženje “Sunce” broji 64 člana, svakodnevno dolazi osam do 12 djece, a za troje je obezbijeđen cjelodnevni boravak.

On je naglasio da u Udruženju nude usluge dnevnog zbrinjavanja, defektologa, logopeda, psihologa i pedagoga.

Nacionalni direktor “Vorld vižna” Benjamin Nan istakao je da oni već 20 godina pomažu BiH i planiraju tu ostati do 2020. godine, a sve na dobrobit djece iz osjetljivih kategorija.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/world-vision-posjeta-12-03-2014/] width=[54] height=[54] title=[Ambasador dobre volje posadio drvo mira kao znak prijateljstva] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments