Ambasada Češke pomogla izgradnju parka i igrališta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Udruženje građana „Probudi se“ iz Vojkovića, opština Istočna Ilidža, realizovalo je projekat u okviru kojeg su napravljeni park, teretana na otvorenom i teren za odbojku na pijesku, a koji je sa 16.600 KM finansirala Ambasada Češke u BiH.
Ambasador Češke u BiH Jakub Skalnik rekao je da ovakvim projektima podržavaju lokalne zajednice, izgradnju igrališta i parkova, što građanima omogućava kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Skalnik je istakao da je ovo način promocije sporta i fizičkih aktivnosti, s obzirom na to da mladi danas, umjesto da izađu napolje, sjede za kompjuterom.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je da je realizacija ovog projekta veoma značajna za lokalnu zajednicu, posebno za njene stanovnike.

On je zahvalio češkoj Amabasadi za podršku, istakavši da ovo nije prvi projekat koji su realizovali na području opštine Istočna Ilidža.

„Ovakve projekte treba svi da podržimo da bi sredina u kojoj živimo bila bolja i ljepša“, naglasio je Kovač.

Predsjednik Udruženja građana „Probudi se“ iz Vojkovića Roksanda Mičić rekla je da su za projekat aplicirali kod Ambasade Češke i da je njihov projekat „Ujedinjeni za ljepšu okolinu“ izabran među 800 aplikacija jer je prepoznat kao jako vrijedan.

„Cilj projekta je da se podigne svijest o ekologiji i očuvanju i uljepšanju životne sredine, kao i da se omogući kvalitetno provođenje slobodnog vremena za mlade“, istakla je Mičićeva.

Ona je naglasila da su realizaciju projekta pomogli i opština Istočna Ilidža, grad Istočno Sarajevo, Omladinski savjet Istočna Ilidža, kao i lokalni privrednici.

Mičićeva je istakla da su danas na otvaranju članice Udruženja organizovale i izložbu ručnih radova i svojih prehrambenih proizvoda, koje prodaju na nekoliko štandova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare