Alvirović: Jahorina je u prednosti i gdje su turisti iz Srbije?

0

Emisija SAT, Radio televizije Srbije je proteklih dana posjetila Jahorinu i ispričala priču, koja će biti emitovana na Prvom programu RTS-a u nedjelju u 15 časova.

Emisiju je radilo osam članova ekipe, koji su bili smješteni u Hotelu Bistrica na Jahorini. Snimanje emisije je pripremila „prethodna“ ekipa, koja je analizirala putnu komunikaciju, a nakon njih su krenule kamere.

Jahorina je imala sreće, u srijedu je vrijeme poslužilo, pa su suncem okupane Poljice, bile idealno mjesto za uzimanje izjava i dijeljenje promotivnog materijala emisije. Nekoliko dječaka je dobilo na poklon igračke, koje tradicionalno dijeli ekipa, u svrhu promocije.

Iznenađenje je nastalo, kada je počelo uzimanje izjava. U tom trenutku na Poljicama nije bilo ni jednog jedinog turiste koji je došao iz Srbije. Sa strane su zbunjeno gledali Holanđani, dok su neki turisti nezainteresovano mrmljali engleski. Ekipa se razišla u potrazi, a problem je riješio telefon i kontaktiranje hotela, koji su zamolili svoje goste da dođu na Poljice i daju izjave.

Jahorina se pokazala u lijepom svjetlu, pa je u jednom trenutku Alvirović izjavio kako je Jahorina u velikoj prednosti u odnosu na sve planine u Srbiji. „Skoro smo bili na Staroj planini, putna komunikacija je zaista loša“, rekao je Alvirović.

Negativnu sliku Jahorine je poslao srušeni hotel Jahorina. Ekipa je detaljno snimila ruševine. Emisija će prikazati sve lijepe, ali i negativne stvari Jahorine. Velika promocija planine, ali i veliki pokazatelj šta na Jahorini ne štima dobro.

Velike zasluge za dolazak ekipe i gostoprimstvo pripadaju OC Jahorina, Turističkoj organizaciji grada Istočno Sarajevo i ugostiteljskim objektima koji su ugostili ekipu.

(www.palelive.com / foto: TO IS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare