„Alumina“ i „Banovići“ potpisali ugovor vrijedan 29 miliona KM

0

ZVORNIK – Predstavnici kompanije „Alumina“ iz Zvornika i Rudnika mrkog uglja „Banovići“ potpisali su danas u Zvorniku ugovor o poslovnoj saradnji za 2018. godinu vrijedan 29 miliona KM.

Prema ugovoru, koji su potpisali predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Milorad Motika i direktor Rudnika Munever Čergić, Rudnik mrkog uglja „Banovići“ će tokom naredne godine isporučiti oko 200.000 tona uglja za potrebe zvorničke kompanije, što je za oko 30 odsto više u odnosu na isporuku u protekloj godini.

Motika je, nakon potpisivanja, rekao da je zvornička kompanija potpisala značajan ugovor, jer se njime obezbjeđuju potrebne količine uglja za rad energetskih postrojenja, saopšteno je iz Službe „Alumine“ za odnose s javnošću.

On je naveo da „Alumini“ mnogo znači saradnja sa Rudnikom mrkog uglja „Banovići“ jer je zvorničkoj kompaniji potrebno stabilno snabdijevanje ugljem kao značajnim resursom u proizvodnom procesu, kako bi se realizovali planovi i poslovni ciljevi koje ova kompanija ima u 2018. godini.

„Potpuno smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Rudnikom `Banovići`. Veoma nam je bitno da na vrijeme i po povoljnim cijenama imamo snabdijevanje ugljem, jer je naša fabrika veliki potrošač“, rekao je Motika, navodeći da Fabrika u svom procesu rada koristi dva kotla na čvrsto gorivo – ugalj.

Čergić je rekao da je „Alumina“ veoma bitan potrošač za Rudnik „Banovići“, jer je poslije „Elektroprivrede BiH“ najveći kupac.

„Saradnja sa `Aluminom` odvija se na zadovoljstvo obje kompanije“, rekao je Čergić, naglašavajući da je potpisivanje ovog ugovora veoma bitno za cijelu BiH, s obzirom na to da je riječ o domaćim resursima.

Prema njegovim riječima, Rudnik mrkog uglja „Banovići“ planira da u 2018. godini proizvede oko 1,57 miliona tona uglja, od čega će 12 do 13 odsto ukupne godišnje proizvodnje biti namijenjeno za potrebe „Alumine“.

Kompanija „Alumina“ i Rudnik mrkog uglja „Banovići“ već šest godina potpisuju ugovore o poslovnoj saradnji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments