Alumina- 1.570 KM za liječenje Nikole Mijića

0

ZVORNIK – U organizovanoj humanoj akciji, koja je pokrenuta u kompaniji „Alumina“ iz Zvorika, prikupljeno je 1.570 KM za liječenje šestogodišnjeg Nikole Mijića iz zvorničkog naselja Pilica, koji boluje od cerebralne paralize, saopštila je danas Služba za odnose s javnošći ove kompanije.

Akciju solidarnosti pokrenula je Biljana Zagorac, radnik Komercijalnog sektora „Alumine“, kada je saznala za probleme koji muče porodicu Mijić.

U ovu akciju uključili su se odmah radnici Upravne zgrade i kontrole kvaliteta „Alumine“, prikupivši 800 KM, dok su radnici Radioničkog mašinskog održavanja ove fabrike uplatili 370 KM. Kompanija „Alumina“ uplatila je 400 KM.

Preuzimajući novčanu pomoć Verica Mijić, Nikolina majka, zahvalila je kompaniji „Alumina“ i radnicima za solidarnost, ističući da svaka pomoć dobro dođe kako bi Nikola nakon operacije mogao da prohoda.

Jedna operacija, tzv. „fibriotomija“ u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu u Beogradu Mijiće košta 2.650 evra, ne računajući troškove terapije.

Nikolina porodica nije u finansijskoj mogućnosti da sama plati troškove liječenja, jer su oba roditelja nezaposlena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare