Alkohol plus volan – ubitačna kombinacija

0

ZVORNIK – Od ukupno 320 saobraćajnih nezgoda koje su se za 11 mjeseci ove godine dogodile na području koje pokriva Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Zvornik, u 46 slučajeva ili 12,40 odsto alkohol je bio uzrok saobraćajnih nezgoda, rekao je danas komandir ove policijske stanice Radenko Vasiljević.
Vasiljević je, u okviru kampanje „Alkohol plus volan – ubitačna kombinacija“, koja se sprovodi na području Zvornika, naglasio da je u navedenom vremenskom periodu iz saobraćaja iskuljučeno 277 vozača koji su bili pod uticajem alkohola.

Prema njegovim riječima, od početka januara do kraja novembra u saobraćajnim nesrećama na ovom području poginulo je pet lica, ili 54 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine kada je poginulo 11 lica.

Vasiljević je ocijenio da je, uprkos ovim pokazateljima, bezbjednost saobraćaja na području koje pokriva ova policijska stanica na zadovoljavajućem nivou.

Sekretar Auto-moto društva „Semafor“ iz Zvornika Vladanka Ješić rekla je da se kampanja sprovodi s ciljem ukazivanja vozačima, naravno i suvozačima, da učesnicima u saobraćaju koji su konzumirali alkohol nije mjesto za volanom.

„Ova akcija je, prije svega, preventivna da se ukaže vozačima na potencijalne opasnosti koje njima i drugim učesnicima u saobraćaju donosi alkohol“, rekla je Ješićeva i podsjetila da se vozači posebno moraju pridržavati saobraćajne kulture za predstojeće novogodišnje i božićne praznike kada je frekvencija saobraćaja povećana.

Ona je dodala da je tokom sprovođenja ove akcije dijeljen promotivni materijal o bezbjednosti saobraćaja, dok je veliki broj građana isprobavao i „pijane“ naočare koje simuliraju koliko je opasno upravljati vozilom pod dejstvoma alkohola.

Kampanju „Alkohol plus volan – ubitačna kombinacija“ zajedno sprovode ministarstva saobraćaja i veza i unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Republička uprava za inspekcijske poslove, Auto-moto savez Srpske, zvorničko Auto-moto društvo „Semafor“ i Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare