Aleksandru Prietu Grb opštine Milići

0

MILIĆI – Najveće priznanje milićke opštine – „Grb opštine Milići“ ove godine biće dodijeljeno šefu kancelarije UNDP-a za regiju Srebrenica Aleksandru Prietu za učešće u projektima obnove u Milićima, te doprinosu sanaciji štete od elementarnih nepogoda koje su zadesile tu lokalnu zajednicu 2012. i 2014. godine.

Ovo su danas, na prijedlog opštinske Komisije za nagrade i priznanja, odlučili odbornici milićke Skupštine na redovnom zasjedanju, prihvatiši obrazloženje Komisije da je Prieto, kao rukovodilac kancelarije UNDP-a u Srebrenici, dao veliki doprinos uspješnoj saradnji te organizacije i opštine Milići.

Član Komisije Senad Hasanović rekao je Srni da je ove godine mjerilo u izboru nosilaca priznanja bilo učešće u zaštiti i spašavanju građana poplavljenih područja.

„U krugu za izbor nosilaca priznanja bili su ustanove ili pojedinci koji se neposredno učestvovali u zaštiti građana, ili su dali donatorski doprinos sanaciji šteta“, rekao je Hasanović.

Priznanje „Povelja opštine Milići“, odlukom milićkih odbornika, biće dodijeljena policijskom službeniku u Policijskoj stanici Milići Siniši Aleksiću, te
Fondaciji „Hastor“ iz Sarajeva.

U prijedlog za dodjelu priznanja navedeno je da je Alaksić ovo priznanje zaslužio za iskazanu hrabrost u spašavanju ljudskih života, dok je Fondacija „Hastor“, čiji je osnivač i vlasnik Nijaz Hastor, obezbijedila znatna sredstva za sanaciju poplavljenih područja u opštini Milići.

Priznanja nagrađenima biće dodijeljena na svečanoj sjednici Skupštine opštine Milići, na Dan opštine, 31. marta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare