Aleksandra Kovačević predstavlja BiH na izboru za Miss turizma (foto)

0

ISTOČNO SARAJEVO – Aleksandra Kovačević iz Istočnog Sarajeva, bivša Miss planete Zemlje BiH, ponovo će predstavljati BiH na takmičenju ljepote. Aleksandra je izabrana da se takmiči za lentu Miss turizma International, koje će se u novogodišnjoj noći održati u glavnom gradu Malezije Kuala Lumpuru.

Aleksandra će biti 13. predstavnica BiH na ovom takmičenju, a odabrala je vlasnica licence za BiH Aleksandra Kokotović koja je izjavila da je Aleksandra idealan izbor.

“Ona je počela u mojoj agenciji “IEVE Models” 2009. godine, kada je i otišla na prvi internacionalni izbor u Južnu Koreju, gdje je naučila sve što je potrebno da bi se stekao status pravog ambasadora ljepote. Već 2010. putuje u Kinu na izbor Miss Bikini International, gdje je briljirala i vratila se s titulom Miss fotogeničnosti”, pojašnjava Kokotović.

Aleksandra će u Maleziju otputovati 8. decembra, a zajedno sa takmičarkama iz cijelog svijeta bit će smještena u luksuznom hotelu Sunway Lagoon Resort.

“Volim upoznavati nove kulture, tradiciju, narod, njihova jela, način života… Ali prije svega odlazim sa takmičarskim duhom. Dat ću svoj maksimum da ostavim lijep utisak, prije svega na organizatore. Odgovornost je velika, želim opravdati Aleksandrino povjerenje. Čast mi je biti dio njenog tima u kojem sam doživjela samo lijepe trenutke, dobronamjerne i korisne savjete”, rekla je Kovačević.

Daniela Mešalić će biti zadužena za kreacije koje će Aleksandra nositi na gala prijemima.

Finalnoj večeri tradicionalno prisustvuju i malezijski sultan i kraljica, dok se među članovima žirija nalaze i neki članovi diplomatskog kora države domaćina, ali i Kine, Singapura i drugih azijskih zemalja.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/aleksanda-kovacevic-miss-turizam] width=[80] height=[80] title=[Aleksandra Kovačević] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb80_] thumb_cache_dir=[thumbs80] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments